Vad är programmatisk annonsering?

Programmatisk annonsering är ett kraftfullt verktyg för marknadsförare eftersom den process som tidigare gav dem huvudvärk är nu helt automatiserad.

Med dynamiska annonser och målgruppsstyrd annonsering, det av branschen kallad programmatisk annonsering eller programmatic, får man en mer avancerad metod för att annonsera effektivt, lönsamt och med bättre målinriktning.

Dynamiska annonser i realtid utan människors inblandning

Med dynamiska annonser menar vi datoriserad annonsproduktion i realtid utan människors inblandning. Till exempel webbplatsägare som lägger upp en nytt erbjudande på webbplatsen och sekunder senare ligger det ute i annonskampanjer helt utan samtal till grafiker och säljare. Datoriserad annonsproduktion följer regler och strategier som vi människor bestämmer i förtid, dessa regler är till för att kapa kostnader och öka intäkter.

Målgruppsstyrd annonsering

Med målgruppsstyrd annonsering menar vi till exempel att alla besökare på en webbplats som tittat på en specifik produkt-/tjänstekategori automatiskt kommer att förföljas av annonser från denna webbplats och den specifika produkt-/tjänstekategori som han/hon tittat på i upp till 80% av alla medier. Det tekniska namnet för denna målgruppsstyrda och förföljande annonsering är remarketing eller retargeting. Målgruppsstyrd annonsering kan också riktas mot specifika målgrupper utifrån ett målgruppsdata.

Även om programmatisk annonsering i stor del är automatiserad behövs den mänskliga kreativiteten och fingertoppskänslan för att lyckas. Är du intresserad av att veta mer om programmatisk och målgruppsstyrd annonsering för ditt företag? Kontakta oss för ett första möte!

Smartare & effektivare marknadsföring

Ja jag är intresserad av att Jajja kontaktar oss för en inledande diskussion hur vi kan jobba smartare och effektivare i vår marknadsföring.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.