När oavgjort kändes som en vinst.

Vi var fyra säljare som vunnit en säljtävling som träffades vid centralstationen denna höstiga oktobermorgon. Då vi jobbar i samma lag men i olika team hade några av oss inte hunnit prata så mycket med varandra. Nu pratade vi om våra förväntningar inför kvällen och om den välförtjänta minisemestern. Air Berlin tog oss till just Berlin där vi checkade in på Tryp Hotell, ett fint hotell där gulklädda svenskar myllrade med förväntan i blicken och öl i handen. Vid denna tidpunkt hade vi inga särskilda känslor för sifferkombinationen 4-4.

Hunger, shopping och gatukonsten fick oss att sätta på skorna igen och promenera till stan. Solen strålade när vi strosade omkring och hittade snygga kläder, duktiga gatumusikanter, vacker gatukonst och god mat. Trötta och nöjda begav vi oss till hotellet för lite vila innan det började bli dags för höjdpunkten på resan. Senare tog vi en taxi till Olympic Stadium. Efter visitering och en lång och ineffektiv skallgång hittade vi till slut våra platser och satte oss ner precis innan matchen startade. Tyskarna fyllde stadion med tusentals flaggor men vi satt bra med en engagerad klack Svenskar som ställde sig upp framför oss i tid och otid. De muttrade, uppmuntrade och coachade vårt Svenska landslag.

1 – 0, Synd. Kom igen nu!

2 – 0, Men-va-f… Spela bollen!

3 – 0, SKÄRPNING SVERIGE, NI SPELAR JU SOM KRÅKOR!

Halvlek

– Nu är det ju kört, ska vi dra så vi slipper trängseln?

– Njae, vi ser väl ett tag till i alla fall.

 

4 – 0, Men nu drar vi väl, det här är ju bara pinsamt.

– Okej, om fem minuter drar vi.

 

4 – 1, Inte total förnedring i alla fall.

4 – 2, Kul, nu spelar ni ju fotboll!

4 – 3, VA?! Fyra tre? KOM IGEN NU DÅ!!!

4 – 4, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Vrål, kramar, lycka, high-fives och dissande blickar mot den tidigare så kaxige tysken som hållit upp fyra fingrar under våra tre första mål! Vilken seger i oavgjort! Helt otroligt, maxat glädje!

På puben en timme senare träffade vi ett gäng deppiga svenskar som hade dragit i halvlek. De var glada men bittra. Vi var inte bara glada utan överlyckliga! Och när vi senare under kvällen fick ett mail från vår säljchef blev allt helt perfekt.

”Samtidigt som vi saknar ER här hos oss, så gläds vi (lite avundsjukt) med ER att NI fick uppleva idrottshistoria i Berlin. Fick frågan om dagarna i Berlin belastar Er negativt dvs. att Ni får ta ut semesterdagar? Det vore väl att sätta sorgkant på en kul upplevelse, så svaret är NEJ.

Välkommen tillbaka! /Michael Eklund”

Efter energigivande 4-4 i soligt Berlin så vänder vi hem till vårt Jajja, där vi inte nöjer oss med oavgjort utan spelar för seger!