Det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg om att bli en bättre Googlare. Men igår nåddes jag av nyheten att Google gjort en rätt stor uppdatering.

Jag har tidigare skrivit om möjligheten att använda Google som miniräknare och konverterare. Nu har de infört möjligheten att skriva in funktioner och få ut grafen för funktionen. Här är ett exempel:
sin(x)

Google har som mål att du som användare ska få informationen du eftersöker så snabbt som möjligt. Så om det är möjligt för Google att presentera ditt svar direkt i träfflistan istället för att presentera en lista på webbplatser så kommer de att göra det. På frågor som sin(x), x/2, log(x) eller x^2 så känns det väldigt relevant med grafen. Det har faktiskt förekommit att jag försökt förklara för någon vad jag menar med en exponentiell ökning eller en logaritmisk och då varit hänvisad att söka och sedan leta bland bilderna. Nu har jag fått möjligheten att istället visa funktionen direkt i träfflistan, tack Google!

Google slutar dock inte där. Om frågan inte är sin(x), x^2 eller log(x) utan frågan är alla tre så går det också bra:
sin(x), x^2, log(x)

Däremot har jag inte lyckats få Google att ge mig några tredimensionella svar, än. Men man kan nog förvänta sig att om denna nya funktion blir välanvänd och användarna ofta försöker skriva funktioner som kräver tredimensionella svar så kommer Google att utöka med dessa.

Men för tillfället får vi nöja oss med matematisk kärlek i två dimensioner.

Det ursprungliga inlägget från Google på Inside Search.