Denna vecka tittar vi på att söka med intervaller. Att kunna söka fram vad som hände mellan år 1820 och år 1825 eller bland hörlurar som kostar mellan 2000 kr och 3000 kr är väldigt användbart. Nu är inte Googles intervallsökningar helt klockrena men ligger prisjämförelsesiterna nere och kommer man inte åt Wikipedias historikartiklar så kan man hitta andra källor.

Operatorn är två punkter .. som sätts mellan de två tal man vill att Google ska använda. Exempelvis:
http://www.google.se/search?q=svensk+historia+1800..1820

Man ser att Google plockar med alla träffar om svensk historia som innehåller ett tal mellan 1800 och 1820 men filtrerar alltså inte att det måste vara ett årtal utan bara ett tal i det intervallet. Ett bättre exempel på att man inte alltid får det man söker efter är:
http://www.google.se/search?q=hörlurar+1000..2000
I det intervallet så får vi hörlurar som kostar 1000-2000kr men också hörlurar som har modellnummer eller liknande i det intervallet. Såg även någon som köpt sina lurar 1975, ett par AKG-K140. Spännande saker man kan hitta på nätet som man inte visste att man var intresserad av.

När man gör sökningar med detta verktyg så är det bäst att söka i mindre intervall. Ett stort intervall kan lätt bli för stort och man hittar inte det man söker. För den smarte så kombinerar man så klart intervallsökningarna med andra operatorer för att filtrera fram den information man är ute efter.

Blev ett kort inlägg denna vecka, men intervaller är inte roligare än så. Om någon har frågor osv så går det utmärkt att ställa dem här på bloggen. Tar gärna emot förfrågningar om udda och speciella sökningar man skulle vilja ha hjälp med också.