Att hitta det man söker i Google är inte alltid det lättaste.

Internet växer och antalet webbplatser ökar hela tiden. I denna djungel använder vi idag sökmotorer som Google för att hitta informationen vi är intresserade av. Tyvärr kan det vara svårt att hitta rätt även med Google om man inte vet vilka olika operatorer eller kommandon man kan mata in i sökfältet för att få ett bättre resultat. Därför tänkte jag skriva ihop ett antal inlägg om hur man blir en bättre Googlare.

Jag tänkte börja med något som kan rädda en om man kört fast totalt och inte alls hittar det man söker efter. Alla har vi suttit och sökt på ord som vi anser vara ”rätt” men där det senare visat sig att vi borde sökt på en synonym eller ett relaterat begrepp.

Kör jag fast och inte vet vad jag ska söka på så använder jag mig utav ~-tecknet. Säg att jag letar efter advokat men sitter fast med ordet jurist i huvudet och oavsett hur jag söker så kommer jag inte vidare, då kan jag använda ~. Om jag vet att det är något som är ungefär som en jurist jag söker så slår jag in följande i Google: ~jurist. Jag får då träffar på jurist, advokat och juridik och vips så har jag hittat massa nya spår att söka på.

Så om du fastnar i Google eller inte riktigt vet vad ordet du letar efter är så kan du slänga in ~ före och få Google att automatiskt ge dig synonymer och relaterade begrepp. Detta är också ett bra sätt att hitta sökord som är bra att synas på. Jobbar man med marknadsföring och gör sökningen ~marknadsföring så ser man att även ordet reklam kan vara intressant. Är man mäklare kan det vara intressant att utvidga sig och se att ordet lägenhet har synonymen bostadsrätt och relaterade orden hus och villa.

Jag kommer skriva fler artiklar som dessa och bygga vidare så för de som tyckte exemplen var lite väl enkla så kommer de att bli mer avancerade längre fram när jag visar kombinationer. Lämna gärna en kommentar om sökningar som orsakat dig problem och om de fått en lösning eller om jag ska försöka mig på att ge en lösning.