I premiärinlägget för Adwords-bloggen kommer jag mest bara hälsa er välkomna och berätta lite om vad ni har att se fram emot i kommande inlägg.

När jag började jobba med PPC-kampanjer för några år sedan och skulle sätta mig in i CTR (clickthrough rate), kvalitetsresultat, dåliga placeringar och CPA (cost-per-acquisition) var jag som alla nybörjare rädd att det stora Adwords-monstret skulle käka upp mig levande om jag gjorde någonting “fel”. När ska man höja eller sänka budet? Vilken strategi ger vilket resultat? Ska man gå ut hårt eller försiktigt i början av en ny kampanj? Alla dessa frågor snurrade runt i skallen. Några enkla svar hittade jag emellertid inte. Att kavla upp ärmarna, testa sig fram, samla på sig erfarenhet och lärdomar baserade på resultat och siffror har dock gett mycket. Att lyssna på andra och lära sig av deras erfarenheter har också lönat sig.

PPC-annonsering är en komplex apparat som kräver ett stort och brinnande intresse för marknadsföring, excel, analys, psykologi och mycket mer.

Tanken är att jag i den här bloggen ska hjälpa dig att få ut mer av din AdWords-kampanj. I Adwords-bloggen får du lära dig: hur du kan använda olika AdWords-strategier och sedan implementera dem; hur du undviker att göra de misstag som är så vanliga i AdWords; hur du drar rätt slutsatser från komplexa och omfattande rapporter; hur du använder de mätverktyg som finns, olika sätt att segmentera data och hur man kan använda dessa data för att förbättra sin ROI (return on investment).

Jag hoppas att detta premiärinlägg har fått upp era förväntningar inför nästa inlägg. Ni får mer än gärna kommentera om det är något inom AdWords som intresserar er lite extra, så ska jag blogga om det.