För en vecka sedan släppte Google ett nytt gränssnitt för Analytics.

Det var vissa som fick testa gränssnittet tidigare men nu kan vem som helst byta till den nya versionen. Följande blogginlägg är inte en introduktion av Google Analytics utan en titta på ändringarna i den nya versionen, för dig som aldrig använt Google Analytics kan jag rekommendera följande läsning:
Så funkar Google Analytics

Direkt efter att man växlat över så känns det väldigt tungt. Allting finns där men på lite andra ställen och vissa saker har fått helt nya platser. Enligt Google så ska detta snabba upp arbetet och det ger med sig efter 10-15 minuter, men jag kan tänka mig att många väljer att ändra tillbaka till det gamla direkt efter bara några minuter i frustration. Gör inte det! Man måste ge nya gränssnitt en chans och acceptera att man får börja som novis igen.

Så ta nu en kopp te, kaffe eller annan valfri dryck och avsätt 10-20 minuter till att läsa detta inlägg och ställa om ditt Analytics till den nya versionen. Du gör det här:

Vad är nytt då?

Efter att ha hittat allt gammalt man är van vid så är det väl dags att fråga sig vad som är nytt. Själv så är jag mest nyfiken på översikter/dashboards samt deras uppgradering av anpassade rapporter/custom reports.

Google själva listar följande saker som de vill uppnå med sin nya version:

  • Omdesignad plattform för att möjliggöra stora nya funktioner.
  • Mer strömlinjeformat gränssnitt och lättare tillgång till information du vill ha.
  • Bättre rapportsystem som är snabbare.

De talar också om att följande saker är släppta i gränssnittet:

  • Nytt omdesignat gränssnitt.
  • Möjlighet att ha flera översikter och en hel uppsjö av möjligheter att anpassa dessa.
  • Händelsemål (event goals) d.v.s. målspårning för nedladdningar av PDF:er eller att någon tittat över 2 minuter på en video.
  • Kraftfullare anpassade rapporter.
  • Ny visualisering av data i termmoln.

Låt oss titta på översikterna, eftersom det omdesignade gränssnittet inte är så mycket att kommentera mer än att det tar lite tid att hitta allt. Tidigare i Analytics hade vi instrumentpanelen som man kunde anpassa. För att anpassa den gamla panelen så var man tvungen att gå till respektive rapport och klicka på att lägga till rapporten till instrumentpanelen. De nya översikterna kan man skapa flera av och därigenom skapa sig översiktsrapporter som visar hur det går för webbplatsen. De skapas inte heller på samma sätt som tidigare, istället har man möjlighet att lägga till 12 widgets i varje översikt. En widget är antingen ett enskilt mättal, ett cirkeldiagram, ett linjediagram eller en tabell. För varje typ av widget kan man sedan  välja vilka dimensioner man vill titta på och vilka mättal man vill se i dessa dimensioner. Man kan även välja att filtrera så att man bara tittar på besökare från Sverige. För den som inte tittat på hur Google hanterar dimensioner och mättal i Analytics så rekommenderar jag denna läsning:
Dimensioner: http://www.google.com/support/analyticshelp/bin/answer.py?answer=1033861&hl=sv
Mättal/statistik: http://www.google.com/support/analyticshelp/bin/answer.py?answer=1033060&hl=sv
Giltiga kombinationer:
http://www.google.com/support/analyticshelp/bin/answer.py?answer=1033062&hl=sv

Tips

Vill man läsa informationen på engelska så ta bort &hl=sv från slutet av adresserna. Man kan även få andra språk genom att ändra sv till respektive språkförkortning. För den som är ovan att hacka Googleadresser så fungerar hl på i stort sett alla sidor jag hittat hos Google. I vissa fall så finns ingen översättning av just den sidan och då får man den engelska sidan istället.

Händelsemål är ett otroligt trevlig tillägg, eftersom man kan börja målsätta på antal PDF nedladdningar eller att man sett tillräckligt mycket av en video eller liknande händelser. Ofta är det svårt att veta vad en person som laddat ner menyn från restaurangens sida är värd i pengar eller hur mycket mer en person som sett en promotionfilm eller presentationsfilm på hemsidan är värd, men det går faktiskt om man gör sin läxa och följer upp. Gör marknadsundersökningar, få ut i organisationen att alltid fråga hur kunden hittade er och för statistik över det. Varifrån kom kunden och hur mycket handlade den för? Därefter kan man börja ge dessa händelser schablonvärden, jämföra med verkligheten och trimma in värdena.

De nya anpassade rapporterna verkar inte tillföra så extremt mycket nytt. Anpassade rapporter var något som fanns i förra gränssnittet också men det introducerades aldrig ordentligt, kan jag tycka, utan låg lite vid sidan av. Nu är de en del av Analytics på riktigt. Rapporterna bygger precis som tidigare, på samma sätt som widgets för översikterna, på mättal och i vilka dimensioner man vill se dessa. Jag pratade som hastigast med Fredrik Näs på twitter häromdagen och han twittrade följande:
@Feldon ja men något jag _Verkligen_ gillar är att du kan ta fram en rapport, och sen stannar den när du byter domän, så att du ser samma värden för alla domäner du byter till, så sjukt nice!”
http://www.tweetdeck.com/twitter/FredrikNas/~PLmVF
Något jag testade och insåg att det är en riktigt trevlig ny feature. En annan trevlig feature är att jag kan filtrera bort segment jag inte vill ha med direkt i skapandet av rapporten. Tidigare var jag tvungen att först skapa rapporten och sedan filtrera fram rätt segment. Med filtrering av segment menar jag att man kan filtrera bort alla som kommit från Sverige eller välja att bara titta på dem. Det finns också möjligheter att skapa egna avancerade segment men det är ett helt annat blogginlägg eller kanske till och med ett white paper.

En annan feature som Google nämner är Term Cloud, termmoln, vilka jag har lite svårt att se meningen med. Vad Google gör är att istället för en tabell för den dimension man vill titta på så får man ett moln med termer där de är olika stora beroende på hur stort mättalet man tittar på är. Om man exempelvis tittar på vilka sökord som genererat trafik så är dimensionen sökord och mättalet antal besökare, så det sökord som gett mest besökare blir störst. Om jag å andra sidan har min tabell så kan jag enkelt sortera dem i fallande ordning. Visualiseringen kan vara trevlig vid presentationer men jag är skeptisk. Jag antar att jag är mer av en tabellkille än en bild/grafikkille.

Som sagt har jag ännu bara hunnit skrapa på ytan och jobbar inte med e-handelsspårning via Analytics så jag hoppas att någon ur Jajjas e-handelsgrupp skriver ett kompletterande inlägg på bloggen lite senare.