Tänk dig följande scenario:

Du ska göra ett grupparbete och det ni gör ska dokumenteras. Ni jobbar i ett lokalt dokument, Microsoft Word eller vad man nu väljer att använda, och detta mailas ut till alla deltagare. Varje deltagare gör sedan ändringar och mailar tillbaka. Vips så har man nu hur många versioner av dokumentet som helst. Där vissa deltagare ändrat precis samma rader men på olika vis. Hur skulle du löst detta problem?

Lösning jag hittat är att lägga över dokumentet till Google Docs. Man kan då ändra i dokumentet samtidigt som alla andra gruppdeltagare och man ser när de övriga skriver och vem som skriver/ändrar vad. Är man noga med att spara dokumentet så får man också möjlighet att gå tillbaka till en tidigare sparad version av dokumentet.

Detta funkar även utmärkt för kalkylblad, presentationer, ritningar och även formulär.

En annan stark fördel är att man kommer åt sina dokument och presentationer från vilken dator som helst med Internet-uppkoppling. Perfekt om man ska hålla presentation ute hos kund eller i skolan, det enda man behöver kontrollera är att man har tillgång till dator med Internet. Man slipper också oron att dator och utrustning där man ska hålla sin presentation inte ska klara av presentationen. Det enda man måste kontrollera är att datorn har Internet och en bra webbläsare. Så då slipper man att släpa med sig sin egen dator.

Något annat som är lite kul och som jag läste hos Simon Rybrand som driver bloggen WebSimon var också att man kunde skriva lite cool kod i sitt kalkylblad. Koden som Simon tog upp var hur man kunde koda ihop en lista som kontrollerar hur en webbplats placerar sig i Google på givna sökord. Läs gärna hans inlägg här:
http://websimon.se/sa-kollar-du-google-placering-for-flera-sajter-samtidigt/

Han har också skrivit ett inlägg om hur du kan kontrollera din PageRank med Google Docs:
http://websimon.se/kolla-pagerank-med-google-spreadsheets/

Simons båda inlägg är väldigt bra och de visar på mängden med saker som kan göras med Google Docs. Jag kommer kanske att få chansen att skriva inlägg med mer detaljer vid senare tillfälle. Jag kommer även att försöka titta på detaljer i andra tjänster från Google. Men eftersom jag precis haft scenariot vi startade med så låg det närmast till hands att börja titta på Google Docs och hur det löser problemet.

För de som än inte har ett Google-konto och tycker att allting gått för fort framåt, gå hit:
https://www.google.com/accounts/NewAccount
Registrera ett konto och kom in i matchen. Observera att du kan använda vilken mailadress du vill, det behöver inte vara en Gmail. För företag rekommenderar jag att man registrerar ett konto på en allmän adress, förslagsvis info-adressen eller liknande. Man kan även tänka sig att man skapar en ny mailadress för Google i stil med google@företagsdomän.se. Detta gör att man inte binder upp att använda en personlig adress på företaget till alla Google-relaterade tjänster för all framtid. Som företag vill man ofta ha Analytics, Adwords, Webmaster Tools och Places, fyra gratistjänster från Google som man med fördel kan samla på ett konto.