Debatten om ifall Google+ kommer att ”slå” eller inte börjar kännas mer och mer irrelevant.

Google kommer att långsamt ångvälta in Google+ och det finns i stort sett inget man kan göra åt saken. De har inte direkt bråttom och de tar det i ett tempo där alla som aktivt använder berörda delar av Google hinner anpassa sig. Jag skrev tidigare om att Google rullat ut författar-träffar och att dessa är kopplade till författarens konto på Google+.

Nu senast så har de flyttat Google Places till Google+ där det nu heter ”Lokal”. För mig som användare av Google+ så ser jag nu recensioner från mina cirklar. Även Zagatrecensioner har tillkommit vilket medför att det går att få väldigt utförliga restaurangrecensioner.

Något jag finner märkligt är att Google gått från 5-stjärnig skala till en 3-stjärnig. Anledningen till att det förvånar mig är att Googles ”rich snippets” (utökade träffar) innehåller 5 stjärnor.

En rich snippet träff med 5 stjärnor

Så frågan blir hur de tänker göra med dessa stjärnor i framtiden? Kommer de att gå över till tre stjärnor överallt?

För restauranger verkar det bli Zagat som kommer synas.

Lokala träffar med omdömen från Zagat

Däremot verkar stjärnor och betyg ha försvunnit helt för andra branscher.

Lokala träffar som inte har betyg längre

Något som gör träffarna mycket mindre attraktiva. Jag ser det dock som något temporärt då Google helt klart har som mål att vi ska klicka på dessa och att personer utan Google+ ska inse att de nog behöver skaffa sig Google+.

Vill man fördjupa sig ytterligare i denna förändring så har Greg Sterling på Search Engine Land skrivit ett inlägg med lite före- och efterbilder.

Avslutningsvis lämnar jag dig som läsare med frågan, vad är nästa steg? Vad kommer Google att plusifiera härnäst?