För några veckor sedan skrev jag om operatorn ~ som låter dig utöka din sökning till att inkludera relaterade begrepp och synonymer.

Och jag tror att en hel del började testa och använda den efter att ha läst mitt inlägg.

För några dagar sedan så hjälpte jag en kollega med optimeringen av en hockeysite och vi ville kolla om ishockey och hockey är relaterade begrepp eller synonymer. Det visade sig stämma att Google gjort den kopplingen. Inget konstigt där men, hör och häpna, vi såg också att Canada är ett relaterat begrepp eller synonym till hockey! Sverige som är världens mittpunkt och också den största hockeynationen i världen är det inte! Som svensk vet jag inte riktigt hur jag ska tolka detta, även om jag inte är sportintresserad så känns det här inte ok.
http://www.google.se/search?q=~hockey

Screenshot av Googlesökningen ~hockey

Andra saker som Google anser vara relaterat till hockey är Rink (även om träffen går till Rink reklambyrå) och ICE (även om det i det här fallet då alltså rör sig om In Case of Emergency, något alla bör ha sina mobiler). Att de kopplar NHL till hockey känns ju hyfsat relevant i alla fall.

Bild av konstig association av Google vid sökningen ~hockey

Så vi kan väl dra slutsatsen att man alltid ska vara försiktig med användandet av resultatet man får av Google. Att använda Google som en allvetande och felfri källa är kanske inte det bästa draget man kan göra.

Så nu undrar jag om någon annan kan hitta någon konstig koppling Google gjort med någon av de operatorer jag skrivit om? Dra en kommentar eller skriv ett bloggsvar och pinga det här inlägget!