Temat: SEO + Content Marketing = sant

För tredje året i rad packade vi våra väskor, satte oss på X2000 och rullade ner till ett soligt Göteborg. Målet var Liseberg och e-handelseventet Världens Farligaste Möte.

I normala fall hade vi givetvis ställt tillbaka klockan 1 år (som ju är brukligt vid ankomst till Göteborgs station) men eftersom tiden liksom upphör under de dagar Star Republic arrangerar sitt smått excentriska e-handelsevent känns gesten meningslös. Faktum är att de flesta naturlagar sätts ur spel under de här dagarna och det enda man kan göra är att åka bergochdalbana rakt ner i det ljuvliga kaninhål som Världens Farligaste Möte är.

Förutom intressanta talare, som Jarno Vanhatapio på ZooZoo och Creunas Martin Deinoff och Tina Söderlund, bjöds det på premiäråk av Helix, kvällsdopp i vedeldade badtunnor och en hemlig gäst i form av Dregen som pratade om sin nya bok och platta.

I år hade vi förmånen att vara en av talarna och vi bestämde oss för att dela med oss av några tips och råd om kombinationen Content Marketing och sökmotoroptimering.

Om du lägger mycket tid och resurser på att skapa ett riktigt intressant innehåll så finns även chansen att någon länkar till det. Att någon länkar till ditt innehåll skickar en stark signal, både till dig och till Google, om att innehållet är bra och förtjänar uppmärksamhet.

Det finns goda skäl att ta tillvara på det värdet länkarna skapar och i videon får du bland annat fem enkla tips om hur du kan göra det på ett bra sätt.

Press play on tape.