Samling var klockan 06.00 på Arlanda.

Det fanns även en alternativ samling vid centralen där en gemensam Arlanda Express-resa erbjöds. Undertecknad hade dock precis landat från en semesterresa i Turkiet och hade 3 timmar att slå ihjäl på Arlanda. Det var länge sedan jag kände mig så ensam men det gick snabbt över när 75 Jajjajaner invaderade Arlanda.

MallorcaFörväntningarna var höga efter förra årets riktigt lyckade kick-off i Rom och ingen blev besviken när vi fick reda på att denna gång gick flyget mot Palma Mallorca. Glädjande var även att vi nu skulle flyga direktflyg och inte behöva mellanlanda.

På flyget var stämningen riktigt god och som det teknikföretag vi är gladde vi oss åt att det fanns internet ombord, för inte ska vi väl behöva prata med varandra? Dock visade det sig att internetuppkopplingen påminde om tidigt 90-tal. Medan Jimmy streamade den senaste SC2-turneringen från Korea så fick vi andra snällt vänta på vår tur. Johannes var utan Facebook i 4 timmar, vilket måste ses som ett rekord.

MallorcaPalma välkomnade oss med 35-gradig värme och när alla till slut hade fått sina väskor och hittat till bussen (att resa med 75 personer tar sin lilla tid) så kom en av våra norska kollegor på att han glömt sin telefon på planet. Det gick 20 väldigt långa minuter innan vi fick beskedet att han skulle ta en taxi och komma senare. Tur för denna norrman att han är en trevlig prick då denna typ av manöver sällan ger pluspoäng.

MallorcaVäl framme på hotellet serverades lunch som följdes av bad i pool och hav. Hotellet låg vackert vid en vik och alla de som tagit med cyklop och snorkel var lyckliga. Efter det följde en mingelmiddag på poolterassen, underbar plockmat och städade mängder av vin och öl. Vi hade ju trots allt en konferens att se fram emot dagen efter. Kvällen avslutades för många med Bolts 200-meters vinst i OS.

MallorcaFredagens konferens började med en summering av förra årets kick-off och gick sedan över i grupparbeten där vi skulle utvärdera hur pass väl vi genomfört det vi kom överens om i Rom. Vi gick även igenom Jajjas resultat och de mål vi klarat av för att kunna ta oss till detta fantastiska hotell på Palma. Efter det var det lunch och lite sol. Eftermiddagen handlade om våra olika gruppers mål för resterande delen av 2012, men mest fokus lades vid vår nya webb som för första gången visades live för hela företaget. Presentationen gick bra även om internetuppkopplingen på hotellet kunde varit lite snabbare, jag vågar faktiskt inte spekulera i om det var så att Jimmy även här streamade e-gaming turningar på sin telefon.

På kvällen bjöds vi på ett fantastiskt beachparty som höll på långt in på småtimmarna. De lite yngre kollegorna som fortfarande har spring i benen tog sig in till Magaluf för att fortsätta att festa. Döm om min förvåning när jag vaknade dagen efter och hittade just dessa kollegor nere vid poolen badandes och stojjandes, piggare än någonsin.

MallorcaLördagen bjöd på fria aktiviteter, dock var det en stor del av företaget som gått ihop om att hyra en monster-katamaran och åkt ut för bad och lek. De flesta av oss tog oss på kvällen in till Palma för middag och många var ännu inte trötta på utelivet som Palma erbjöd utan de fortsatte ut i natten. Denna gång var det inte bara de yngre utan även de av oss som kommit oss lite till åren som tog oss ut. Detta kan man väl säga var det sista som hände på resan, 08:30 på söndagen kom bussen och plockade upp oss för färd mot flygplatsen och vidare till Stockholm. Och tro mig, på den här flygresan var det ingen som klagade på att internetuppkoppling var dålig.

Allt som allt en riktigt lyckad kickoff som verkligen var en energiinjektion för företaget och jag vet att vi alla har många roliga minnen att se tillbaka på under lång tid. Nu är fokus att klara ännu fler mål, för nästa års kick-off, den ska bli snäppet bättre.