Jajja har sedan hösten 2008 genomfört ett test i halvåret.

Det första testet var av publiceringsverktyg (CMS) där det visade sig att det fanns en hel del brister. Det fick så bra genomslag att vi på våren 2009 beslutade oss för att genomföra ett liknande test gentemot e-handelsplattformar, sen var bollen i rullning. Varje test tar väldigt mycket tid och energi, tiden från insamling av data till publicering måste hållas minimal för att datan inte ska bli gammal och oanvändbar.

Årets tester hamnar båda på hösten, ett beslut vi tagit för att förhoppningsvis få mer publicitet från dem. Tidigare år har vi hållit isär dem i tron att de konkurrerar men det har visat sig att många frågar direkt om det andra testet när det ena publiceras. Det har också gett oss tid att nu under sommaren börja skapandet av seotest.jajja.com, en subdomän som kommer att husera all information om testerna. Även de formulär som ligger till grund för insamling av data kring system kommer att finnas på denna subdomän och vi lämnar alltså Google Docs bakom oss. Den nya webbplatsen är dock långt ifrån klar och än hittar man föregående års tester här: SEO-tester

Anledningen till att vi nu väljer att lägga över testerna på en egen domän är att det blivit så mycket data och information över åren och med introduktionen av våra egna formulär blev det ett naturligt steg. Det ger större kontroll och frihet över informationen och arbetet med testerna. Förhoppningen är att ge de som läser testet en bättre upplevelse.

För de som har en e-handelsplattform och vill ställa upp i årets test så finns vårt formulär för insamling av SEO-funktioner här:
http://seotest.jajja.com/forms/