Jajja har tagit SM-guld och jag, Jacob Thörnqvist, tänkte berätta om vår väg dit och vilket underbart evenemang detta var!

I mars fick en av våra medarbetare ett mail om en stundande fotbollsturnering för IT-bolag – eller för att vara exakt: IT-SM i fotboll. Det tog inte lång tid innan vi var anmälda och ute på barnplanen nere vid Södra station och hade laguttagningar och skotträningar.

Dagen innan själva turneringen hade vi en träningsmatch mot ett gäng helt okey – men absolut inte bra – fotbollsspelare, vi förlorade med 8-1! Totalförnedrade och helt hopplösa på alla delar i laget.

Det här resulterade i att vi 17:30 dagen innan samlade alla och gick igenom i detalj hur man spelar fotboll. Den som verkar ha hittat ett nytt yrke var vår egna Dalibor Zivojinovic – med stor pondus och ordentliga tillrättavisningar fick han laget att enas om sättet att spela på och samtidigt den egna individens ansvar – han var nu den givna lagkaptenen!

Jajja jagar bollen

Jajja jagar bollen – Foto: Annika Svenmarck

Matchdag:

Vi börjar med en ganska skakig men underbar seger, 1-0. Nästa match börjar kanon, 2-0 på ganska kort tid, men sen kom genomklappningen och 1-2 och 2-2 kom ganska snabbt, matchen avslutades oavgjort – det var även tändvätskan som fick vår glöd att flamma upp. Resterande matcher sammanfattades till 3 vinster och en oavgjord.

Så efter gruppspelet hade vi inte fått känna på hur det var att förlora, och detta trots ett väldigt bra motstånd. Nu var vi i semifinal!

För en Djurgårdare så innebar en semifinal inte bara att vara just i semifinal utan även att man fick kliva in på det anrika gräset på Stockholms Stadion!

Jajja i semifinal

Jajja i semifinal – Foto: Annika Svenmarck

Semifinal:

Vi går in med darrande ben, inte för att vi var så jättenervösa utan mer för att de tidigare 6 matcherna hade börjat kännas i kroppen, och tar med en otrolig kämpainsats hem segern och en helt fantastisk känsla går genom laget – vi är i SM-final!!

Finalen!

Vi möter det absolut bästa laget vi mött tidigare idag, Soft Network, och de har en beryktad målvakt med en pondus utöver det vanliga – men vi har vår avslutskanon Jonas Öfverbeck så vi är ganska lugna!

Matchen börjar lite trevande där vi känner en del på varandra, men sen kommer en bra boll från backlinjen upp till Jonas som med ett fantastiskt avslut drämmer in 1-0, glädjen är total! När han sedan minuterna senare via ett extremt snyggt väggspel lyckas chippa in 2-0 så vet jag inte hur jag ska beskriva känslan längre!!

Sista målskytt i matchen med ett vackert ”springa på bollen i straffområdet med magen” avslut punkterade allt och vi hade vunnit vår SM-Final med 3-0!

Jajjas vinnande lag i IT-SM 2011

Övre raden fr. v: Tarek, Jussi, Joel, Jacob, Jonas, Andrej, Olof | Nedre raden fr. v: Ali, Sebastian, Dalibor, Nico, Nima – Foto: Annika Svenmarck

En fantastiskt bra arrangerad turnering av Djurgården Event & Media och en otroligt bra insats av alla lag gjorde denna dag till en av de bästa i mitt idrottsliv!

Jajja segrare i IT-SM 2011

Jajja segrare i IT-SM 2011 – Foto: Annika Svenmarck

Vi ser fram emot att få möta ännu fler lag nästa år och vi ska göra allt vi kan för att ta hem bucklan igen!

Winning like a boss!

Winning like a boss!