Vi har lanserat en ny webbplats med ny design och mycket nytt innehåll. Därför tänkte jag berätta lite om det som är nytt och hur den fungerar.

Just nu befinner du dig på Jajjapedia, avdelningen för Jajjas kunskapsspridning. Här finns nu vår blogg, våra white papers, SEO-testerna, Jajja Magazine etc. Inom kort hittar du här också en FAQ och en ordlista. Den nya webbplatsen har också en verktygsdel och en del som handlar om våra produkter. Sedan finns det några andra guldkorn som jag tänkte berätta om längre ner. Eftersom webbplatsen är relativt ny fortfarande så tveka inte att kontakta mig med feedback på jimmy.wirsborg@jajja.com.

Jajjapedia

Jajjapedia som vår nya kunskapsavdelning heter utgör knutpunkten för Jajjas kunskapsspridning. När du söker efter information i Jajjapedia kan du antingen gå via nyheterna, bloggen, våra white papers eller via ämne och kategori. Väljer du det senare får du enkelt tillgång till allt tillgängligt material inom ämnen såsom e-handel, sökmotoroptimering och konvertering.

Bloggen

I samband med lanseringen av Jajjapedia utökar vi antalet bloggskribenter. De nya bloggarna är specialister inom sina respektive områden. Vi är nu sex bloggare som alla bidrar till kunskapsspridningen genom att regelbundet blogga. Utöver dessa har vi en bloggare som rapporterar från våra event och tillställningar.

Du kommer att få möta de nya bloggarna allt eftersom de publicerar sina inlägg. Tveka inte att höra av dig till våra bloggare med frågor och synpunkter. De tar också gärna emot ämnen eller större frågor som de kan blogga om, så kontakta dem om du saknar ett blogginlägg inom något område.

Verktygen

Vi har tagit fram fyra verktyg som utgör början på vår verktygsdel. Nya verktyg kommer att adderas och de befintliga verktygen kommer att förbättras. Redan nu kan du enkelt få reda på hur du ligger på sökord, hur du står sig mot dina konkurrenter och om källkoden har allt som behövs för att optimeras.

Jag tänker inte orda så mycket om verktygen utan uppmanar dig istället att testa dem själv och se vad du får för resultat. Om du har frågor får du gärna kontakta vår kundtjänst.

Produkter

Fokus har alltid legat på sökmotoroptimering och på att leverera resultat som våra kunder kan se och mäta. I dagsläget erbjuder vi två huvudprodukter. En där vi hjälper till med synligheten i sökmotorerna och levererar förstasidesplaceringar på viktiga sökningar och en där vi tar ett helhetsgrepp från söket hela vägen fram till konverteringen av besökaren till en kund.

Guldkornen

Som jag inledningsvis nämnde finns det en del guldkorn på den nya webbplatsen. De ligger lite vid sidan om de tre stora guldklimparna (Jajjapedia, Verktygen och Produkter) som finns i vår huvudmeny men är ändå väldigt värdefulla.

Designen

Låt oss börja med det som både är mest och minst uppenbart, designen. Den nya designen såg du med all säkerhet direkt när du kom in på sidan. En sak du kanske missade är att den är responsiv. Testa att surfa in med mobilen eller förminska ditt webbläsarfönster. Snyggt va? Vi försöker också hålla oss till bilder och grafiska element med en upplösning som ser bra ut på en retina display.

Jobb & Karriär

Vi söker alltid nya talanger till bolaget. Under ”Jobb & Karriär” hittar du spännande inblickar i verksamheten och information om lediga tjänster. Här finns blogginlägg från våra kick-offer, andra interna events och intervjuer med anställda. Detta guldkorn hittar du antingen genom den mindre menyn ovanför huvudmenyn eller genom att helt enkelt klicka här.

Kunder

Vilket företag skulle överleva utan sina kunder? Troligtvis inget. Jajja har funnits i 12 år och har sedan starten hjälpt över 13 500 kunder. Vi har därför avsatt en speciell del på webbplats där vi låter kunderna berätta om sina erfarenheter av att ha jobbat med oss. Klicka antingen här eller klicka på kunder i den mindre menyn ovanför huvudmeny.

Webbplatsen är som sagt nyligen lanserad men projektet är av ett sådant slag att det aldrig riktigt avslutas, det är ett pågående utvecklingsprojekt. Det är vår satsning för framtiden och vi hoppas att du vill följa med oss på den resan.