Så blir du också certifierad Conversion Manager.

Som en del i Jajjas arbete för ökat fokus på konvertering hade jag förmånen att vara en av deltagarna i första årskursen av certifierade Conversion Managers. En utbildning inom konvertering som arrangerades av företaget Conversionista.

På förhand var mina förväntningar på utbildningen stora. Conversionista är pionjärer inom konverteringsområdet i Sverige och otroligt duktiga på sin sak. Utbildningen var ett gyllene tillfälle att fördjupa mina konverteringskunskaper. Detta för att i sin tur på bästa möjliga sätt kunna hjälpa våra kunder att öka sin konvertering. Mina förväntningar infriades och jag tänkte därför berätta lite mer om vad utbildningen innehöll och även vad du själv kan göra om du är intresserad av att lära dig mer om konvertering.

Kursens innehåll

Under 11 tillfällen träffade jag, och ca 30 andra hungriga konverteringsfantaster, Conversionista-gänget för att fördjupa vår kunskap i konverteringens olika områden. För att tillhandahålla certifieringen krävdes såväl uppvisad teoretisk kunskap som praktiskt genomförande av de olika kursmomenten. Kursinnehållet speglade konverteringsoptimeringsprocessen som kan delas in i 4 delar:

Förstå mål och målgrupp

  • Webbpsykologi
  • Effektkartläggning
  • Användartest
  • Eye-tracking
  • Konverteringsverktyg

Skapa hypoteser

  • Skissteknik
  • Forma testhypoteser

Testa och Mät

  • Google Analytics
  • A/B-testning

Kontinuerliga förbättringar

  • Skapa strukturer och metoder för fortlöpande arbete

Vad var bäst med utbildningen?

Utan att förringa utbildningens teoretiska innehåll vill jag lyfta fram forumet som kursen skapade. Att varje vecka träffa 30 andra engagerade konverteringsfanatiker och ett helt gäng passionerade Conversionistas var otroligt givande. Utbytet av erfarenheter och nya bekantskaper var således oslagbart.

Vill du lära dig mer om konvertering?

För dig som tycker kursen verkar intressant rekommenderar jag att du anmäler dig till nästa tillfälle av Conversion Manager utbildningen. Du kommer få dig en rejäl dos konvertering och blir certifierad så att du kan bevisa att du kan och förstår konverteringsområdet.

Boka Conversion Jam – få Jajja-rabatt

För dig som känner att en hel kurs är lite för mycket att börja med, kan jag istället rekommendera Conversion Jam. Det är Sveriges största konverteringskonferens med många internationella talare som arrangeras av Conversionista och går av stapeln 10 september.

Bara en vecka kvar med andra ord. Jajja kommer såklart vara på plats och vi hoppas att du också dyker upp. Därför ger vi våra läsare 333 kr rabatt genom att använda rabattkoden ”JAJJA”. Bara för dig att boka direkt, så ses vi där!