Jajja besökte förra veckan Scandinavian E-Business Camp i Göteborg. Hela eventet arrangerades av Jetshop tillsammans med Posten, Klarna, DIBS, Swedbank m.fl. Jag hade dessutom förmånen att vara en av talarna dag 2 och temat för Jajjas framförande var ”Vikten av Sökmotoroptimering”. Man är ganska skakig när man kliver upp framför en e-handelselit och skall förklara något för dem som många redan vet väldigt mycket om. Att alla dessutom sitter och twittrar om framförandet gör en inte mindre nervös. Ett tydligt exempel på detta var när Michael Mokhberi (grundare och VD på Apptus) öppnade sitt framförande med ”Mina damer och herrar, ärade twitterjury”. Min presentation gick dock bra och vi fick mycket bra feedback och jag tror att vi satte Jajjas namn än mer på kartan i Göteborg.

Det var två mycket intressanta dagar och många av talarna var riktiga proffs i sina presentationer, Jarno Vanhatapio (Grundare Nelly.com) framförde en imponerande berättelse om Nelly.com och Sebastian Siemiatkowski (VD på Klarna) var rolig och intressant när han berättade ”The Klarna story”. Arne Andersson från Posten visade än en gång, med sina spaningar och intressanta vinklingar, varför Posten skall vara enormt nöjda över att ha honom som talesperson gentemot e-handlarna i Sverige. Bäst dessa dagar var nog ändå Dan Nilsson (roligaprylar.se och ehandel.se) som på sitt lite egna sätt lyckades jämföra Adwords med att köpa sex och samtidigt få alla att förstå precis vad han menade.

Är ni intresserade av att se Jajjas och alla andra presentationer så kan ni göra detta här under, detta är från livesändningen av SEBC11 och bildkvaliteten är kanske inte den bästa.

http://bambuser.com/channel/Ehandel.se/broadcast/1691192

För de med Twitter så använde vi hashtaggen #SEBC11.

Jag vill även passa på att tacka Jetshop för ett grymt event. Jag är imponerad av allt från bullarna på fikapauserna (eller hur Camilla?) till Jetshop Awards som genomfördes storstilat på restaurang SoHo i centrala Göteborg. Tack!