Färska siffror visar att antalet konverteringar ökat i snitt med 103 % på webbplatser som Jajja utvecklat åt sina kunder.

Jajja Media Groups webbproduktionsavdelning ligger på Kungsgatan 6 i Karlstad. Det gamla posthuset från förra sekelskiftet, har renoverats och inretts till en stilfull och kreativ miljö. Här sitter bland annat de specialister och utvecklare som tillsammans skapar våra kunders webbplatser.

Hur kommer det sig att ni når så bra resultat?

– Vi har en sådan stor fördel numera, i och med att vi har specialister inom varje område som vi arbetar med. Det är till exempel väldigt bra att SEO-specialisterna tar fram sökordsanalyser och sitemaps innan vi ens börjar att skissa på webbplatserna, säger Gunnar Bark, webbproduktionschef på Jajja Media Group.

Förstudien nyckeln till framgång

Varje projekt inleds med en förstudie, för att reda ut vad kundens faktiska behov är i samband med en ny webbplats. Det är den som sedan ligger till grund för utvecklandet av sajten.

– Det är lätt hänt att det blir fokus på vissa enskilda funktioner och på design. Vi börjar i andra änden med att ta fram en tydlig strategi där webbplatsens syfte tydliggörs, säger Gunnar

Därefter ser specialister och strateger till att alla komponenter finns med redan i början av projektet. Allt analyseras noggrant och ingenting lämnas åt slumpen.

Webbplatser som konverterar

– Alla de här komponenterna leder till att de webbplatser som vi lanserar konverterar. Eftersom att det är enkelt att mäta hur webbplatsen presterade innan och efter lansering, så finns det hårda fakta på att detta sätt att arbeta på, faktiskt fungerar, säger Gunnar.

Hur ser dessa hårda fakta ut?

– Av de webbplatser som lanserats där vi hade data så långt bak att vi kunnat jämföra tre månader innan lansering, jämfört med samma period året efter, har antalet konverteringar (slutförda mål) ökat i snitt med 103 % under de jämförda perioderna. Det är ju helt sjukt bra siffror!

webb_cta