Twitter är ett underbart medium. Det strömmar så extremt mycket information förbi och man har möjlighet att interagera och diskutera direkt med alla där. Twitter är inordnat i användare som man kan följa och få deras meddelande i sitt flöde av information, i listor där man kan sortera in sina användare och i hashtaggar som fungerar ungefär som en ämnessättning av meddelandet eller tweeten. Hashtaggar lägger man till i sitt meddelande t.ex. #fiske för att visa att det är ämnet och vill man hitta meddelanden inom ett visst ämne så söker man på Twitter med #ämne.

Jag läste Magnus Bråths inlägg om att han ofta fått berättat för sig att det saknas en hashtag för Svensk SEO på Twitter. Alltså en hashtagg som kan användas för alla svenska tweets som handlar om SEO. Själv blev jag lite paff då jag i stort sett alltid använder #svSEO, så därför tänkte jag hjälpa Magnus att slå ett slag för den!

Du behöver, som du kanske märkte från länken ovan, ha ett Twitter-konto för att följa en hashtagg eller läsa tweets. Jag tycker dock att du ska skaffa dig ett konto och börja med att följa diskussionerna i hashtaggar och kanske några användare som du tycker verkar intressanta. Sen kommer du med tiden nog att kasta dig in i diskussionerna. Kom bara ihåg att Twitter stannar aldrig, diskussionerna kan bli oändliga, så ibland måste man ursäkta sig och säga att det är dags att sova eller göra klart något arbete.

Jajja hittar ni som @Jajja och mig som @Feldon på Twitter. Vi samlar också många av våra tweets under ämnet #Jajja.