En vecka efter lanseringen av sajten Spelpaus har 10 000 svenskar har anmält sig för att blockeras på spelsajter med svensk spellicens och slippa direktreklam om spel från samma sajter.

Redan en vecka efter att Spelinspektionen lanserat tjänsten Spelpaus har 10 000 svenskar anmält sig på deras tjänst för att slippa direktreklam från de 60 spelbolag som fått licens i Sverige. Den som registrerat sig förhindras också från att logga in på speltjänsterna under valfri period.

– Spelmissbruk är ett utbrett samhällsproblem, så det är positivt att så många hittar den nya tjänsten och använder den som ett verktyg för att avhålla sig från spel och slippa riktad reklam från spelbolagen, kommenterar Spelinspektionens kommunikationschef Anders Sims i ett pressmeddelande.

Ett krav för att spelbolagen på den svenska marknaden ska få använda sin licens är att de är anslutna till Spelpaus.se, och de måste kolla av mot registret innan de låter sina kunder spela.

Men flera spelbolag med svensk licens har tillåtit spel av människor som registrerat sig hos Spelpaus.

– Vi har de senaste dagarna undersökt vad det beror på och har konstaterat att allt ser ut att fungera bra hos Spelinspektionen. Men av någon anledning finns det en handfull spelbolag som inte lever upp till de krav som ställs i lagen, säger Anders Sims.

Läs mer: https://www.spelinspektionen.se/press/nyhetsarkiv/10-000-personer-har-stangt-av-sig-fran-spel-om-pengar/