Aftonbladets digitala prenumeration Aftonbladet Plus har nått 250 000 betalande prenumeranter. Idag går det att ta betalt för digitalt innehåll.

– Det är en makalös framgång som bygger på hårt arbete i hela organisationen. Med en kvarts miljon betalande kunder ligger Aftonbladet i världstopp när det gäller digitala prenumeranter, säger Sofia Olsson Olsén, publisher Aftonbladet.

Det är framförallt mobilen som driver tillväxten av betalande digitala prenumeranter. Förra året ökade antalet betalande digitala prenumeranter med 30 000 prenumeranter och under årets fem första månader blev det ytterligare 16 000 kunder. Framgången bygger lika mycket på det redaktionella innehållet som på effektiva reklamkampanjer.

– Vi ser en ökande efterfrågan av fördjupande läsning inom bland annat nyheter och sport, säger Ted Kudinoff, redaktionell Pluschef.

Aftonbladets Plus-prenumeranter erbjuds en mix av 500 artiklar i månaden samt erbjudanden som rabatter på konserter och idrottsevenemang, en gratis e-bok i månaden, dokumentärer från BBC samt reseguider.

Läs mer: news.cision.com