Vi har alla sett den anonyme lycklige mannen på företagssajten A.

Mannen ser bra ut och utstrålar viril självsäkerhet som bara amerikanska manliga fotomodeller kan. Det finns en kvinnlig variant som bär dräkt, men ännu oftare headset.

När vi hittar samme lycklige man eller kvinna på företag B:s hemsida försvinner effekten av all snygg självsäkerhet. Vi har råkat ut för licensfria standardbilder för business-sajter.

Jag kan inte förstå varför företag väljer anonyma fotomodeller till att bära upp sitt företags varumärke. Jag ser tio gånger hellre en småfet tunnhårig vd som är äkta vara än en fiktiv affärsman.

Jag retar mig ännu mer på fotomodellen med headset. När kundtjänsten ska porträtteras ska det vara äkta vara oavsett ålder och skönhet. Jag vill ha hjälp av kunnig servicepersonal, inte en date.

Jag tvivlar inte på vikten av bilder på människor på webbsajten eller nätbutiken, men det ska vara äkta vara. Människor köper inte från webbsajter utan från människor. Din trovärdighet blir lidande om du lägger upp anonyma porträttbilder som ligger uppe på tusentals andra webbsidor.

Lyft fram företagets experter på förstasidan. Gärna med länkar till deras personliga bloggar och Twitter-konton. Berätta om deras kompetens och deras historia. De får gärna se glada ut på bilderna, men de behöver inte vara lika glada som den licensfria bildbyråmannen.