Accelererade mobilsidor (AMP) visas i 70 procent av sökresultaten i Google News i USA för mobila användare, enligt en rapport från RankRanger.

På kort tid har AMP-sidor blivit dominerande i Google News sökresultat även globalt, enligt en rapport från RankRanger. Det är ingen tvekan om att Google nu lyfter AMP-sidor i nyhetsöket.

Accelererade mobilsidor (AMP) ska enligt Google ge fyra gånger snabbare laddtider på mobilen. AMP kortar laddtider och minskar datamängden. AMP skalar exempelvis bort tredjepartsskript och omvandlar alla bilder till en storlek för att göra sidorna snabbladdade i mobilen.

Google meddelade förra året att AMP-sidor får en egen länk i det mobila sökresultatet med en särskild AMP-logga, för att för användare ska kunna välja den snabbast laddande sidan.

Eftersom Google pushar hårt för AMP, är det inte omöjligt att AMP blir en rankingsignal i det vanliga sökresultatet i framtiden. Google gjorde exempelvis https till en rankingsignal efter en kampanj för https.

Accelerated Mobile Pages (AMP) är ett ramverk, AMP HTML, som bygger på existerande html-teknik. Googles ”accelererade mobilsidor” är ett svar på Facebook Instant articles, men med en open source-profil för att göra det mer attraktivt för andra plattformar som Twitter, Pinterest, WordPress och LinkedIn.

Läs mer: http://searchengineland.com/google-amp-results-google-news-doubles-268346