Valet av mobiltelefon inget banalt val.

Just nu formerar sig valet kring Android-telefoner eller Apples Iphone och det finns en hel del politisk sprängkraft i frågan.

Iphonen har den slicka designen och sköna gränssnittet som fått hela världen att koppla upp mobilt. Jag vet inte hur många gånger jag fått frågan när jag ska köpa mig en Iphone. Hårdnackat brukar jag hävda att Apples hårdvara suger – utan egentlig personlig erfarenhet. Jag har aldrig gillat Apples vilja att låsa fast användaren i ett eget ljudformat för musik när världen redan tagit mp3 i sin famn. Dessutom är jag mer än trött på att Steve Jobs alltid lyckas få till köer utanför affärerna när de släpper en ny pryl.

Googles nya operativsystem för mobiler, Android, bygger på öppen källkod. Android är tänkt att trigga igång hela världens utvecklingslusta i form av applikationer. Alla Googles webbtjänster är redan integrerade i Android-mobilerna. Men vill vi verkligen släppa in Google på ytterligare ett område i vår digitala livssfär? Dessutom saknas än så länge å, ä, ö som standardtecken hos Android.

Medan jag tvekar blir min Sony Ericsson P1i allt trögare att starta.