Annonsblockeraren AdBlock Plus startar en annonsbörs för försäljning av annonser riktade mot användare som använder AdBlock Plus.

Den populära annonsblockeraren AdBlock Plus startar en annonsbörs för försäljning av annonser som uppfyller deras krav på icke-påträngande annonser. Tanken är att annonserna ska visas på sajterna där AdBlock Plus blockar annonser, enligt Wall Street Journal.

Publicister kan ansluta sig till annonsbörsen ”Acceptable Ads Plattform” för att sälja annonser på sina egna sidor riktade mot användare som utnyttjar AdBlock Plus. Dessa annonser kommer att visas för AdBlock Plus användare med standardinställningen att acceptera annonser som lever upp till AdBlock Plus krav.

Google hjälper till genom att erbjuda annonser från annonsplattformen via sin egen annonsbörs.

Publicister som ansluter sig till ”Accetable Ads Platform” tvingas betala provision på annonser som visas på sin egen sajt till AdBlock Plus, Google och teknikbolagen bakom annonsplattformen.

Acceptable Ads Plattform erbjuder mycket begränsad möjlighet till att rikta annonser. Avgränsningarna är enbart domäner som sajterna visas på, webbläsare, prylar och operativsystem.

Läs mer: www.wsj.com