Konsumenterna söker efter appar som kan hjälpa dem i vardagen. Men de flesta appar överges inom tre månader, enligt statistik från Think with Google.

Att nå användarna via appar är en utmaning. Vi vet att användarna sällan använder fler än 30 appar på sin mobil. Dessutom överger 80 procent av användarna en app inom tre månader efter nedladdning, enligt Google.

Att skapa en app som kvalar in på listan över användarnas favoriter är svårt, för att inte säga omöjligt. Det är få företag förunnat att skapa en Candy Crush eller Pokemon Go eller Swish för den delen.

Ny forskning från Google från förra året, visar vad användarna söker efter i fråga om appar:

  • De vill bli mer produktiva och upptäcka appar som hjälper dem. Varumärkesspecifika sökningar för tidsbesparande appar ökade med 205 procent på ett år.
  • De vill lära sig nya saker och förfina sina färdigheter. Sökningar efter utbildningsappar som ”Lär dig gitarr” ökade med 80 procent på ett år.
  • Förbättra kropp och sinne. Sökningar efter appar om yoga och meditation ökade med 65 procent på ett år och sökningar efter bodybuilding-appar ökade med 190 procent.
  • Hantera sina pengar bättre. Sökningar efter aktieappar ökade med 115 procent senaste året.

Läs mer: https://www.thinkwithgoogle.com/data-collections/new-year-app-searches/