Annonsteknikföretag som Criteo räknar med att förlora hundratals miljoner dollar på Apples nya teknisk som förhindrar spårning av användarna.

Annonstekonologiföretaget Criteo, som är en av de största i branschen, räknar med att förlora mer än 20 procent av sina intäkter p g a Apples integritetsskydd som infördes i september förra året. Apples funktion Intelligent tracking prevention (ITP) i webbläsaren Safari, stoppar spårning av användarnas beteende på webben.

– Vi räknar med att en rad företag kommer uppleva liknande negativ påverkan från Apples förändringar hur de tillåter att användare spåras. Vi räknar med att Apple kommer att behålla tekniken och utveckla den över tiden, säger Dennis Buchhem, vd på Advertising Bureaus Tech Lab till tidningen The Guardian.

Annonsindustrin protesterade redan i juni förra året när Apple aviserade den nya tekniken som förhindrar spårning. Moderna annonssystem bygger på att det går att spåra användarna för att utifrån beteende visa de mest relevanta annonserna.

Läs mer: https://www.theguardian.com/technology/2018/jan/09/apple-tracking-block-costs-advertising-companies-millions-dollars-criteo-web-browser-safari