Marknadsförare som använder automatiseringsverktyg för sina sociala medier måste ha en tydlig strategi för att inte framstå som spammare.

Artikelrubrik räcker inte. Att bara dela rubrikerna från innehåll som du vaskat fram skapar inget engagemang. Leta rätt på guldkorn i en artikel, eller spännande citat och lyft upp det istället för de vanliga rubrikerna. Ställ gärna frågor utifrån artiklarna.

Hitta din egen röst. Ha en tydlig ton och linje i det du delar, för varje enskilt socialt medium. På Facebook är det bra att spela på känslor medan Twitter mer kräver action-betonade uppmaningar eller tips.

Rätt tidpunkt. För det största engagemanget måste du planera att dela innehåll vid rätt tidpunkt på varje kanal. De bästa tiderna för Facebook är lördagar och söndagar från middagstid till klockan 1:00 samt torsdagar och fredagar från 13:00 till 16:00, enligt Adweek. Twitter funkar bäst måndag till fredag ​​från lunch till femtiden.  LinkedIn är bäst på måndagar mellan 17:00 och 18:00.

Ta det lugnt. Håll dig till ett inlägg per dag på Facebook och LinkedIn, två på Instagram och cirka 15 på Twitter. Vi rekommenderar också att du skapar ett stort bibliotek med innehåll med lång hållbarhet som kretsar kring ditt kärnerbjudanden – som frågor och svar, så-gör-du och ultimata guider för att komplettera ditt aktuella marknadsföringsinnehåll.

Analysera och iterera (förnya). Mät din framgång. Det är viktigt att veta vad som är och inte fungerar på varje kanal och gör sedan justeringar för ROI. Spåra gillande, klick och svar för varje inlägg. Glöm inte att leta efter trender.

Läs mer: http://www.adweek.com/digital/garrett-moon-coschedule-guest-post-5-steps-to-intelligent-social-media-automation/