Med bilder, videos, logotyper och strukturerad data skapar tjänsten Phyron automatiskt tiotusentals videos åt e-handlare. Phyron gör det möjligt för e-handlare att presentera videos för alla sina produkter.

Videos driver försäljning online, men att producera videos är mycket kostsamt. Detta problem har startupen Phyron hittat en lösning på med en nättjänst som utifrån en mall automatiskt kan producera tiotusentals produktvideos med bilder, videos, loggor och strukturerad data.

En e-handlare som redan använder tjänsten är Johnells där det nu finns en produktvideo på varje produktsida.

– Intresset har varit helt enormt, även utanför Sveriges gränser. Just nu fokuserar vi i första hand på att serva våra pionjärkunder och samla erfarenheter innan vi tar nästa stora steg, säger Phyrons försäljningschef Per Laredius i ett pressmeddelande.

Produktvideorna är tänkta att användas på produktsidor, men också i banners och reklamutskick. Bilhandlaren Din Bil är en annan kund till Phyron.

– Vi är först ut i bilindustrin med automatiskt genererade produktfilmer för begagnat. Jag är helt övertygad om att detta kommer att revolutionera hela e-handeln, säger kommenterar Head of Busniess Development på Din Bil, Peter Borelius, i ett pressmeddelande.

Läs mer: https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/marknadsforing/phyron-ska-revolutionera-e-handeln-med-videoannonsering/