Att starta en webbplats utan pengar är enklare än ni tror. Idag finns all funktionalitet du kan fantisera ihop färdig att laddas ner från webben. Det är bara din tid och fantasin som sätter gränserna.

Den som börjar med ett publiceringsverktyg som WordPress får mycket gratis. Förutom ett väl fungerande verktyg blir du en del av ett levande community av hundratusentals utvecklare som gratis bygger väl fungerande tilläggsprogram med all funktionalitet du kan komma på. Bli bäst i sökmotorerna, skaffa snygga mejlformulär, tagga upp sajten för Google Analytics, lägg upp ett snyggt bildgalleri – allt finns.

Plussa på med lite trafikdrivande funktioner som ShareThis, som gör att läsarna kan tipsa kompisar och bokmärkestjänster som Digg om ditt innehåll och utnyttja även Feedburners mejlfunktion som gör att besökare som inte förstår sig på rss-läsare kan prenumerera på uppdateringar av din sajt.

Plånboken tar du inte upp förrän det är dags att fixa till utseendet. Anlita en grafisk designer för att ta fram en snygg logga och betala för några dagars jobb för en webbdesigner att fixa till resten av utseendet på sajten.

Simsalabim – du har en sajt för under 10 000 kronor som designmässigt är professionell och som slår de flesta i fråga om funktionalitet.