Annonsmarknaden Blocket lanserar två nya områden flygresor och utbildningar. Blocket resor är tagen från den norska systersajten Finn Reise.

– Vi vill att ännu fler svenskar ska använda Blocket, oftare och till fler ändamål, säger vd:n Pernilla Nissler i ett pressmeddelande.

Blocket Resor kommer från systersajten FINN.no där FINN Reise är Norges största sökmotor för flygresor. För Sverige har Blocket byggt ny funktionalitet med filtrering för flygresor med minst utsläpp och en möjlighet att klimatkompensera resan.

– Vi vill vara drivande i utvecklingen mot ett mer hållbart resande och öka medvetandet om utmaningarna och möjligheterna. Att synliggöra resors klimatpåverkan är inte lösningen på klimatkrisen, men kunskap är ett viktigt första steg mot fler medvetna och hållbara val. Målet i nästa steg är att inkludera fler färdmedel, exempelvis buss och tåg, i tjänsten, säger Pernilla Nissler.

På Blocket Utbildning kommer användaren hitta kursutbud från YH/yrkesutbildningar, högskolor/universitet och andra utbildningsaktörer.

Läs mer: http://www.mynewsdesk.com/se/blocket/pressreleases/blocket-utmanar-tvaa-nya-branscher-trycktestar-intresset-foer-resor-och-utbildning-2862892