De verkliga digitala succéerna är så dominerande att deras vardaglighet får oss att glömma hur revolutionära de egentligen är. Blocket, Swish och Mobilt BankID är lika vanligt som knäckebröd – men de har potentialen att lyfta din försäljning.

Rapporter om den digitala utvecklingen, som Internet och svenskarna som ges ut av Internetstiftelsen, är ganska tråkig läsning. Att internettillgången går från 95 till 98 procent är ju ingen kioskvältare. Inte heller att nio av tio svenskar har en smartmobil. Alla kurvor har sedan flera år tillbaka planat ut på en mycket hög nivå.

Det är denna vardaglighet som gör att vi glömmer bort hur snabbt digitaliseringen förändrar vår värld. Att 6,8 miljoner svenskar hade Swish i december förra året, är en verklig revolution som bäddar för det kontantfria samhället. Vi ligger i topp i världen ifråga om kortbetalningar. Allt fler restauranger och alla hotell jag besöker tar inte längre kontanter. Jag fixade nyligen ett betalkort till min nioåring, eftersom annars kan hon snart inte handla något.

Annonstorget Blocket har på 28 år gått från ett lokalt annonstorg i Skåne till en plattform för 40 länder. Nästa fyra miljoner svenskar besöker blocket.se i snitt 20 gånger en vanlig månad, enligt Orvesto. Egentligen borde alla företag ha en närvaro på Blocket.

Blocket effektiviserade den gamla radannonsen till en online-marknad, som gör det möjligt att i princip bara köpa begagnat – med stora positiva effekter på miljön och den enskildes plånbok. Inga nya initiativ på annonstorgsmarknaden verkar rå på Blocket. Ungdomsinriktade annonstorgsappen Shpock, har trots kraftig tillväxt bara 300 000 användare i månaden.

Mobilt BankID har gjort det möjligt att säkert hantera alla viktiga myndighetsärenden, säkra upp kortbetalningar och avskaffa den så förhatliga bankdosan som gjorde livet svårt för ett tiotal år sedan. Att köa på ett kontor gör jag numera bara när passet ska förnyas. Idag är det möjligt att fullt ut administrera ett företag digitalt. Så är det inte i landet som skapade Google, Facebook och hundratals andra globala tjänster – där tvingas kunderna ofta betala sina räkningar på bankkontoret.

Våra vardagliga knäckebrödstjänster som Swish, Blocket och BankID är fortfarande hävstänger som rätt använt kan lyfta företag.

Trots att snart varje vuxen svensk har Swish, är det fortfarande få affärer och restauranger som erbjuder Swish-betalningar. När e-handlare implementerar Swish blir det ofta det nästa populära betalsättet direkt.

Nästan alla företag skulle kunna använda Blocket som säljplattform – för att stå emot anstormningen av utländska plattformsföretag som Amazon och Alibaba.

Fler sajter bör också implementera BankID för att förbättra säkerheten och tryggheten för användarna. Ökad trygghet innebär ökad försäljning.