Många är kallade men få är utvalda att driva försäljning via sociala medier. I veckan har en ny intressant annonsprodukt lanserats för att nå ut i den sociala mediesfären. Bloppit är en ny annonsplattform för privatpersoner och företag där det går att sälja begagnat och nytt med både auktion och fastpris. Genom att ge bloggare, facebookare och twittrare procent på ordervärdet vid försäljning ska annonserna ska spridas på den sociala webben.

För att få spridning av en annons på Facebook, bloggar och Twitter anger säljaren en provision i procent på mellan 0 och 50 procent av ordervärdet som går till den som spridit annonsen som resulterat i ett köp. Säljaren betalar även 5 procent i provision till Bloppit. E-handlare som har flera exemplar av en produkt kan ange lagersaldo så att det bara behövs en annons för flera försäljningar.

Vid lanseringen har Bloppit en primitiv betaltjänst där kunden betalar genom att betala in pengar i förskott till ett Plusgirokonto. Som säljare går det även att använda tjänsten Fraktjakt för att skicka varan till köparen. Det är samma företag bakom tjänsten Fraktjakt och Bloppit.

Läs mer på: www.bloppit.se