Detaljhandelskedjan Clas Ohlson köper 10 procent av nätmatbutiken MatHem. Och delar av Claes Ohlsons sortiment blir tillgängligt för MatHems kunder.

Clas Ohlson inleder ett strategiskt samarbete, där MatHems kunder ska kunna beställa stora delar av Clas Ohlsons sortiment via MatHem.se och få varorna levererade till dörren. Samarbetet görs möjligt genom att Claes Ohlson köper aktier motsvarande tio procent av Mathem till, ett värde av 221 miljoner kronor.

–  Det här blir en ny väg till kunderna för oss och jag är mycket glad för att kunna presentera det här samarbetet i dag, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson.

Samarbetet innebär att ett urval av Clas Ohlsons produktutbud kommer att erbjudas via MatHems digitala plattform. Det gäller framförallt förbrukningsvaror, men också till exempel köksutrustning, städprodukter och andra varor som behövs i hemmet. Dessutom kommer kunder som handlar via Clas Ohlsons egen e-handelskanal att kunna välja att få produkterna levererade hem till dörren via MatHem.se.

Läs mer: http://news.cision.com/se/clas-ohlson/r/clas-ohlson-narmare-kunden-genom-strategiskt-samarbete-med-mathem-se,c2409870