Dagens Media har tidigare omnämnt plattformen Boon, grundat av Peter Michael Oxholm Zigler, Daniel Hansen, Søren Holst, Fredrik Galskov, Johan Laidlow och Fredrik Fredslund i Danmark.

Plattformen ska ge användare möjligheten att genom betalning få en närmare inblick i influencers liv. De vill utveckla samt förändra hur sociala medier används på marknaden idag. Grundarna av Boon menar att det aldrig riktigt blir någon dialog mellan influencers och dess publik, utan att influencern postar bilder, artiklar och videor som publiken observerar och reagerar på. Genom att betala en bestämd summa och få tillgång till en stängd session, exempelvis en livestreamead frågestund med en influencer ska publiken få en mer exklusiv närhet till personen de följer i sociala medier.

Sedan lanseringen i augusti har Boon ungefär 200 influencers som håller i olika event och sessioner. Peter Michael Oxholm Zigler säger till Dagens Media att ” – Hittills har vi fått extremt positiva reaktioner från både publik och användare. Båda sidor av bordet vill komma närmare varandra: innehållsskaparna eftersom det är en viktig del av deras levebröd, publiken eftersom de vill komma närmare sina idoler. Det är en ”win-win”-situation, säger Peter Michael Oxholm Zigler.”

Spännande läsning och det ska bli intressant och se om detta kommer att bära eller brista!