Den populära sociala länkssajten Digg.com har infört nofollow-attribut på vissa länkar som användarna publicerar. Syftet är att minska missbruket av Digg som en länkresurs för att öka andra sajternas synlighet i Google.

Länkar är det som håller ihop hela webben och är grunden till sökmotorernas ranking av enskilda webbsidor. Nofollow-taggen är därför ett omstritt attribut eftersom den i princip säger att länken inte har något värde. Hos Digg kommer länkar från användarkommentarer, användares profilsidor och publicerat material som inte är tillräckligt populärt bland användarna att märkas med en nofollow-tag.

Det är många sociala tjänster som använder nofollow på länkar som användare bidrar med. Den populära svenska blogglänktjänsten Twingly använder nofollow-attribut när de länkar tillbaka till en bloggare som skriver om en tidningsartikel. Här är syftet att hindra oseriösa bloggare att länka till alla artiklar de hittar för att attrahera länkar. Den allt populärare mikrobloggtjänsten Twitter använder också nofollow-attribut och länkar hos Wikipedia har också nofollow.

Läs mer på: blog.digg.com