Kronofogden fick in nästan 20 000 krav på obetalda skulder ifrån nätbetalningsföretagen Klarna och Qliro under årets första sex månader. Det är en ökning med 50,2 procent jämfört med första halvåret 2017.

Utvecklingen beror på ett förändrat konsumtionsmönster där fler handlar online, kombinerat med enkelheten att betala på faktura, enligt Johan Krantz är analytiker på Kronofogden.

– Problematiken med internetshopping är att det förvalda betalningsalternativet nästan alltid är faktura. För den absoluta merparten fungerar det bra men det finns en risk att man överkonsumerar eftersom man kan handla med pengar som man egentligen inte har, säger han till SVT.

Antalet ärenden ökar i alla åldersgrupper men den största gruppen står unga vuxna och yngre medelålders för.  Av 19 910 krav på obetalda skulder, var 10 688 riktade till personer mellan 18 och 34 år – det vill säga mer än hälften.

De obetalda e-räkningarna handlar ofta om relativt små summor och de flesta betalar efter att de fått kravbrev från Kronofogden.

Läs mer: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/natshopping