Techjättar som Google, Amazon och Facebook betalar väldigt lite i skatt i EU. Nu planerar EU att beskatta deras omsättning i länderna de är verksamma med 2 till 6 procent.

EU kommer i mars att offentliggöra sina nya regler för beskattning av techjättar i Europa. Redan tidigare har skattesatsen 2 till 6 procent på omsättningen läckt, men i en intervju med den franska finansministern Bruno Le Maire är han tydlig med att de snarare blir två procent än sex procent.

– Ett EU-direktiv kommer att presenteras de närmaste veckorna. Det kommer att vara ett stort steg. Skatten kommer att ligga mellan två och sex procent, men närmare två än sex procent, sade Bruno Le Maire i en intervju med Le Journal du Dimanche, enligt Reuters.

Finansministern menar att det är bättre att börja med en låg skattesats än att hamna i ändlösa förhandlingar och upplägget kan alltid finjusteras senare

Läs mer: https://www.reuters.com/article/us-eu-tech-tax-lemaire/eu-eyes-tax-on-tech-giants-closer-to-2-percent-than-6-percent-of-revenue-le-maire-idUSKCN1GF0SK