I förra veckans Jajja Magazine kunde du läsa om att Google My Business blir allt viktigare och viktigare för att skapa god trovärdighet hos konsumenterna.

Google My Business är som sagt ett utmärkt sätt att ytterligare exponera ditt företag i bland annat Google Sök och Maps. Det finns ett antal enkla åtgärder att ta till för att ge din GMB bra förutsättningar att synas.

Verifiera ditt företag
Har du inte redan tagit kontroll på ditt företags GMB så visas en automatgenererad version eller ingen alls. Verifiera ditt företag för att visas för användare i exempelvis Google Maps och Sök.

Ange fullständiga uppgifter
Se till att du har angett alla företagsuppgifter i Google My Business, så att kunderna vet mer om vad du gör, var du finns och när de kan besöka dig.

Lägg till foton
Välj bilder som representerar din verksamhet och dina produkter. Du kan även ladda upp logotyp och bakgrundsbild, och därmed påverka hur din GMB visas upp. Resultatet blir ett bättre intryck än automatgenererat innehåll.

Hantera och svara på recensioner
Visa att dina kunders åsikter är värdefulla genom att interagera och bemöt på både positiva och negativa recensioner.

Publicera inlägg
Förbättra kundupplevelsen och visa att ni är aktiva genom att publicera inlägg. Det är dessutom en bra kanal för att kommunicera t ex. nyheter, erbjudanden, produktinformation direkt med dina lokala kunder.