Google Kalender är en utmärkt digital kalender, men får du verkligen ut maximalt av tjänsten?

Använder du Gmail så är du mer eller mindre tvångsansluten till Google Kalender. Google Kalender har många finesser som är väl värda att lära sig använda.

Dela Kalendern. Livet blir så mycket enklare om du delar din kalender med familj och vänner. Då ser de när du är upptagen eller ledig och hela familjegrejjen blir så mycket enklare att planera.

Klicka på den lilla ikonen till vänster om Mina kalendrar som du hittar i vänstermenyn och välj inställningar. Klicka sedan på Redigera inställningar till vänster om namnet på din kalender. Lägg sedan till meljadressen till den person du vill dela ut din kalender till. Sedan kan du ge personen olika rättigheter som att hen ser allt i din kalender eller bara tiderna du är ledig och upptagen. Det går också att ge personer rättigheter att redigera din kalender.

Skapa fler kalendrar. Ett sätt att hålla isär arbetsliv och fritid är att skapa flera olika kalendrar. Exempelvis en för arbetsrelaterade uppgifter och möten och en kalender för allt som har med ditt föreningsengagemang att göra. Då kan du exempelvis dela ut föreningskalender till alla i föreningens styrelse.

Skicka alltid en inbjudan. När du lägger upp ett möte är det alltid smart att lägga till deltagarna i mötet så att de får en e-postinbjudan så att de tacka jag eller nej.

Ställ in avisering. Standardinställningen är att du får ett mejl dagen innan en händelse och tio minuter innan händelsen. Att få en påminnelse om ett möte på andra sidan stan tio minuter innan mötet är inte optimalt. Så justera alltid tiden för aviseringar med hänsyn till händelsens art.

Lägg till visuell påminnelse. Under Inställningar/Labs hittar du funktionen Nästa möte som skapar en grafisk banner till höger om kalendern som påminner om nästa möte.