Trello är en ”att-göra”-tjänst som går att använda som en avancerad projektplattform. Deras vd har delat med sig av några super-användarknep som låter dig få ut mer av Trello.

Det är enkelt att komma igång med Trello. Den kan användas som en enkel att-göra-lista-tjänst där du lägger upp tavlor med listor och prioriterar dem. En tavla består av en rad kort som du kan prioritera genom att dra dem upp eller ner och det går att bifoga en bilaga till ett kort samt lägga upp en checklista för ett kort, som exempelvis består av en rad uppgifter som ska utföras.

Det går att göra en tavla privat och enbart synlig för dig själv, bjuda in en grupp människor till en tavla eller göra tavlan offentlig för vem som helst. Du kan bjuda in så många personer du vill till din tavla. Dra och släpp personer på kort för att fördela arbetsuppgifter. Alla ser samma tavla och alltid hela bilden. Det går även att kommentera olika kort och notifiera den som bör se kommentaren.

I en intervju med Trellos vd Michael Pryor, delar han med sig av några super-användar-knep:

  • Genom att klistra in en kolumn från ett excel-ark kan du snabbt skapa en rad kort med ett kommando. Ur effektivitetspunkt är det alltid smart att dela upp större arbetsuppgifter i många mindre.
  • Med betalversionen kan du addera funktionalitet som exempelvis se alla kort utifrån datumen de ska vara klara.
  • Vid sidan om Trello använder Pryor Chrome-tillägget Momentum som hjälper honom att fokusera på uppgift varje dag.

Läs mer: thenextweb.com, Trello.com