Facebook öppnar för visning av alla användares offentliga innehåll vid sökningar på mobiler. Med bättre sökmöjligheter utmanar Facebook Googles kärnverksamhet.

Med med två biljoner poster och 1,5 miljarder sökningar om dagen har Facebook alla möjligheter att utmana Google inom sök. Därför har Facebook gjort alla poster som användare gjort offentliga sökbara från Android-telefoner och iPhones i USA. Tidigare har det enbart varit inlägg från vänner samt grupper och sidor som användarna gillar som listats vid sökningar.

Det är oklart när det utökade söket kommer till svenska användare, men Facebook har bett svenska användare att se över sina integritetsinställningar om hur deras innehåll är tillgängligt för andra. Det är ett tecken att sökfunktionen kommer inom kort till Sverige.

Facebook har förbättrat fler sökfunktioner:

Bättre sökförslag 
Sökningar kommer att ge bättre personliga sökförslag när användaren skriver in nyckelord i sökrutan. Här lyfts sådant som sker i realtid fram.

Sökresultat från vänner och offentliga inlägg
Vid sökningar kan användarna se både de mest relevanta offentliga inläggen tillsammans med inlägg från vänner.

Hitta konversationer
Du kan hitta populära konversationer om intressant, aktuellt innehåll med ett enkelt klick.

Några annonser kring sökresultatet har inte lanserats. Men det borde bara vara en tidsfråga innan något liknande Google Adwords för Facebook är på plats.