Facebook flyttar fokus från nyhetsfeeden till grupper och privata konversationer på Messenger. Det blev uppenbart när Facebook presenterade en ny design för mobilappen och desktop på deras utvecklingskonferens F8.

Med slogan ”framtiden är privat” försöker Facebook styra bort från alla integritetsskandaler de senaste åren. Den nya designen har redan rullats ut på mobilen i USA och kommer på desktop inom några månader. Designen flyttar fokus från den allmänna nyhetsfeeden till grupper och privata meddelanden via Messenger.

Förändringen handlar mer om att följa användarna än att fjärma sig från integritetsskandalerna. På tre år har exempelvis användandet av Whatsapp nästan fördubblats, enligt vd-n Mark Zuckerberg. Och de snabbast växande områden inom kommunikation är meddelanden, små grupper och Stories.

Den nya designen ger också en mer framträdande plats åt det fotodrivna Facebook Stories och marknadsplatsen Facebook Marketplace. Interaktionen mellan användarna ska stärkas med datingfunktionen Facebook Dating och möjligheterna att identifiera vänner i nätverket som är intresserade av dig med funktionen Secret Crusch.

Läs mer: https://www.reuters.com/article/us-facebook-f8conference/facebooks-zuckerberg-says-working-on-to-make-messenger-faster-smaller-idUSKCN1S627Q