Facebooks har öppnat ett säljkontor i Stockholm för att bättre sälja sina mer avancerade annonsprodukter.

– Sverige och Norden var ovanligt tidiga på Facebook och marknaden har en stor potential. Vi har upplevt en enorm efterfrågan från annonsörer och byråer som vill ha oss här för att bättre kunna förklara vårt erbjudande, sägerBlake Chandlee, chef för Facebook i Europa till Dagens Media.

Facebook har som mål att omsätta hundratals miljoner dollar på den nordiska marknaden, enligt Blake Chandlee. Redan till jul kommer de att vara sju anställda på kontoret i Stockholm.

Facebook har omkring 3 000 svenska kunder som själva köper annonsplats online på auktion, likt Googles. Facebook-annonsörerna kan rikta reklamen med avseende på bland annat ålder, kön, geografi, intressen, relationsstatus.

– Den här typen av annonser ger snabb räckvidd och väldigt bra ROI. Modellen är samtidigt lönsam för oss eftersom den är enkel att skala upp, säger Blake Chandlee.

Facebook i Stockholm ska rikta in sig på att driva försäljningen av en ny varumärkes-byggande annons på användarnas hemsidor. Formatet innehåller interaktiva verktyg som ska skapa engagemang och göra varumärkena till en del av användarupplevelsen. Bland annat finns möjlighet att lansera event eller fansidor, ge bort gåvor eller ställa roliga frågor.

Läs mer på: www.dagensmedia.se