Ett år efter att videotjänsten Facebook Watch, med originalinnehåll inom sport och underhållning lanserades i USA, rullas den ut över världen. Till Sverige kommer tjänsten under september.

I USA har Facebook Watch haft mer än 50 miljoner användare i månaden. Tanken med tjänsten är att användarna samtidigt som de tittar kan diskuterar innehållet med sina vänner, innehållsskaparna eller andra fans.

Innehållskapare ska kunna tjäna pengar på sina videos genom Facebooks annonstjänst i Storbritannien, Irland, Australien, Nya Zeeland och USA. Först i september lanseras tjänsten i Sverige samt i länder som Norge, Tyskland och Spanien.

Annonsintäkterna kommer att delas 55 procent till innehållsskaparen och 45 procent till Facebook. För att få delta i annonsprogram krävs det att innehållsskaparnas videos genererat mer än 30 000 en-minuts-visningar under de senaste två månaderna och att de har minst 10 000 följare.

Läs mer: https://www.reuters.com/article/us-facebook-video-fa/facebook-rolls-out-watch-video-service-internationally-idUSKCN1LE15W?feedType=RSS&feedName=technologyNews