Det är inte bara antalet besökare som gör din webbutik till en succé. För att lyckas måste du också förmå dem att stanna kvar, lägga produkter i varukorgen och genomföra köpet. Först då är du i hamn. Vi har tagit fram en lista med fem konkreta tips som hjälper dig som ny eller erfaren e-handlare att konvertera dina besökare till kunder.

1. Gör din startsida till ditt skyltfönster

Den genomsnittliga besökaren stannar inte många minuter på din startsida. Fångar du inte besökarens intresse där är risken stor att hen går vidare till en konkurrent. Se din startsida som ett skyltfönster till en fysisk butik. Skylta med lockvaror, lyft fram bästsäljande produkter och visa de bästa bilderna. Skapa intresse, tänk miljö och förnya ofta!

2. Berätta vem du är och skapa förtroende

Om du är en mindre eller helt ny aktör på marknaden är det extra viktigt att skapa en identitet, berätta vem du är och skapa förtroende. Skapa en ”om oss”-sida och berätta din historia. Visa upp dina samarbetspartners, bilder på betaltjänster, frakttjänster eller certifieringar som certifierad e-handel och trygg e-handel. Tänk på att alltid ha kundens frågor, utmaningar och behov i fokus.

3. Ge dina kunder snabb och professionell service

Personliga rekommendationer från personer vi litar på trumfar alltid slogans, USP:ar och annonser. Bäst rekommendationer får du om du ger dina kunder bra och snabb service. Bättre reklam än en kund som rekommenderar din webbutik på grund av snabba svarstider och bra service kan du inte köpa för pengar. Se till att svara snabbt vid returer eller annat krångel. Möt kunden på ett professionellt sätt och se till att alltid leverera i tid.

4. Ge dina kunder mer

Din webbutik är inte bara produkter, den är också kunskap. Dela med dig av din expertis på informationssidor, i filmer eller andra format. Se till att alltid vara tillgänglig att svara på frågor, via telefon, mail eller en chatt. En webbutik som är mer än en butik, som är en källa till information, kunskap och inspiration ger din trafik, engagemang och konvertering.

5. Tänk innehåll och konvertering redan i Googles träfflista

Många av dina besökare hittar din webbutik via Googles organiska träfflista. Se till att dina Googleträffar, titel och meta-descriptions, är relevanta och säljande. Använd samma tänk på resten av din webbplats. Lägg tid på att optimera rubrik, brödtext och call-to-actions för konvertering på alla sidor. Tänk på att innehållet ska vara både unikt och relevant. Det ger dig både en position i träfflistan och på marknaden.

Prova Starwebs e-handel gratis i 30 dagar här >>