En av Nordens största bilkedjor revolutionerar köpresan

På bara några år har digitaliseringen förändrat inköpsresan för bilar radikalt. En allt större del av resan sker idag på nätet, med allt färre besök i bilhallarna. ”Samtidigt säljer vi allt fler bilar”, berättar Jonas Häggborn, bilmarknadschef Volkswagen Stockholm. Skillnaden är att den fysiska köpresan har blivit snabbare och kortare. Och att den inleds på digitala plattformar.

”Genom att ta fram och publicera unika videos för varje enskild begagnad bil tar vi ett jättekliv för att bli ännu synligare på nätet, och samtidigt göra kundernas upplevelse mer attraktiv och levande.

Med hjälp av att ha video på hela sortimentet har Volkswagen Stockholm lyckats öka trafiken från Google med upp till 33% och har hela 32,4% högre konvertering,” säger Peter Borelius, initiativtagare till videosatsningen och Head of Business Development för hela koncernen DinBil Sverige AB.

Problemet har hittills varit att videoproduktion är både dyrt och tidskrävande – därigenom har det också varit begränsat till relativt generisk och ytlig information. Men bilköparna vill som regel ha specifika, detaljerade fakta. Varje bilmodell finns i ett antal versioner och med olika utrustningsdetaljer som kan vara mer eller mindre avgörande för en enskild bilköpare. I begagnathallarna finns dessutom bilar av många olika årsmodeller, motoralternativ, färger och tillval.

Volkswagen Stockholm har som första bilhandlare i världen, investerat i en lösning för automatiskt genererad video. I ett första steg har individuella bilder, tekniska fakta, priser och relevanta länkar för samtliga begagnade bilar i lager. Informationen omvandlas automatiskt till attraktiv säljinformation som lika enkelt uppdateras eller kompletteras.

Din Bil Sverige representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche på de svenska storstadsmarknaderna. Först ut var Volkswagen men nu lanseras även videos för SKODA, Audi och SEAT för hela koncernen.

Upplev skillnaden: http://vwstockholm.se/bilar-i-lager/

Tjänsten levererades av Phyron AB  – www.phyron.com