Lunarstorm var social långt innan någon pratade om sociala medier i Sverige. De var unika eftersom alla i målgruppen skolungdomar kände till Lunarstorm. Men Lunarstorm har inte klarat konkurrensen från nya nätverksajter som Facebook och MySpace.

Lunarstorm hade 164 000 unika besökare i den senaste Kia-mätningen – sin sämsta siffra någonsin. Jämför det med toppnoteringen under 2006 då sajten drog 1,6 miljoner unika besökare. Wyatt Media Group som äger sajterna Lunarstorm och Bilddagboken gör ett minusresultat på 36 miljoner kronor för 2008.
Lunarstorm var ett fenomen i världen i början av 2000-talet, men det var aldrig coolt att hänga på Lunarstorm. Mest mysigt. Ett fjortisställe med övervikt på lantisar. Storstadsungdomarna föredrog Playahead.

Sociala nätverksajter är svåra att kommersialisera eftersom deras enda tillgång är deras besökare och det innehåll de producerar. Samtidigt är publiken hela tiden på väg någon annanstans. Lunarstorm blev Bilddagboken, MySpace eller Facebook. Och nu är det Twitter för hela slanten.