På ett år har webbläsaren Google Chrome mer än fördubblat andelen användare i världen enligt analysföretaget StatCounter. Trenden är att Google Chrome, som i september hade 24 procent av webbläsarna, kommer att gå om Firefox redan i december.

I december blir sannolikt Google Chrome den näst populäraste webbläsaren i världen efter Internet Explorer. Både Microsofts Internet Explorer och Firefox tappar till Googles supersnabba webbläsare.

På drygt tre år har Google Chrome gått från noll till 24 procent av marknaden samtidigt som Internet Explorer tappat 27 procentenheter till att i september 2011 ha 42 procent av webbläsarna. Firefox har under Chromes livstid ökat för att under de senaste 12 månaderna falla tillbaka.

Det är Chromes snabbhet tillsammans med Googles möjligheter att marknadsföra webbläsaren som ligger bakom tillväxten. Google har till och med marknadsfört sin webbläsare på sin söktjänst.

Chrome ger Google ännu bättre möjligheter att förstå hur användarna fungerar. Om inte Firefox kan snabba upp sin webbläsare är det stor risk för att webbläsarmarknaden kommer att kontrolleras av Microsoft och Google.

Läs mer på: gs.statcounter.com