I år växer den amerikanska digitala annonsmarknaden med 16 procent, enligt analysföretaget Emarketer. Och Google behåller sitt grepp över annonsmarknaden.

Amerikanska företag kommer att spendera $83 miljarder på digital marknadsföring i år enligt en prognos från analysföretaget Emarketer. Det innebär en ökning med 16 procent.

Google är helt dominerande på marknaden med 41 procent av alla dollar som spenderas på digital marknadsföring, mer än dubbelt så stor andel som Facebook.

– Googles dominans inom sök, särskilt mobilt sök, kommer i huvudsak från konsumenternas växande beteende att vända sig till sina smartmobiler för att kolla upp allt från detaljer om produkter eller att hitta vägen, säger Monica Peart, analytiker på Emarketer.

Där Google helt dominerar sökannonseringen så är det Facebook som bestämmer över display. Facebooks displayannonsering kommer att öka med 32 procent till $16 miljarder och ta hela 39 procent av displaymarknaden i USA, enligt Emarketer. Google kommer att fånga 12 procent av displaymarknaden.

Läs mer: https://www.emarketer.com/Article/Google-Facebook-Increase-Their-Grip-on-Digital-Ad-Market/1015417